Sepro lanserar nya Success X-Line

 

 

 5-axligt till priset av 3-axligt  markerar starten för  framtidens portalrobotar.

 Sepro lanserar X-line, en helt uppdaterad design av Success-serien med Yaskawa CNC rotationer som standardoption.

Efter framgången med Sepros högpresterande 5X som lanserades 2013 genom samarbetet med Stäubli så introduceras nu 5 axlig servo på Sepro´s storsäljande Success-serie. Sepro Group har omdesignat hela robotserien som nu kan betjäna maskiner från 20-900 tons låskraft. Roboten kan utrustas med 2-axligt servo rotationspaket, utvecklat i samarbete Yaskawa Motoman för att kunna erbjuda 5-axlig portalrobot som ger både flexibilitet och ekonomi till marknaden.

Success Line X

5-axlig servo ger utökad hastighet, flexibilitet och ökad användarvänlighet jämfört med med en 3-axlig robot med pneumatiska rotationer.

“Bland fördelarna,” förklarar Claude Bernard, Product Marketing Director på Sepro att,

“Servorotationerna justeras enkelt med digitala kommandon vilket garanterar större flexibilitet och snabbare produktionsbyten – I linje med SMED- (metoden Single-Minute Exchange of Die), vi tror detta representerar framtiden för portalrobotar ”.

Till skillnad från pneumatiska rotationer så har servomotorer positionsgivare som gör att roboten hela tiden vet exakt position på vrist och gripdon. Roboten kan köra samtliga 5 axlar konstant med full kontroll, vilket tillåter den att utföra avancerade rörelsemönster. Härigenom blir det enklare att avforma långa, komplexa detaljer med minimal frigång till formhalvor och holmar eller att presentera detaljen i periferi för efterbearbetning. Dessutom kan man använda enklare gripdon utan behov av inbyggda rörelser då roboten själv kompenserar för dessa.

Många av dessa komplexa hanteringar har tidigare krävt 6-axliga robotar Uppgifter som Success X nu kan utföra på ett snabbare sätt med kortare utplockningstid och därmed förkortade cykeltider samtidigt som den erbjuder samma flexibilitet i och utanför formen som normalt associeras med polärrobotar.

Uppstart och körning är görs intuitivt och programmeringen är specifikt designad för formsprutning.

Om Sepro

Sepro var 1981 ett av de första företagen I världen att utveckla portalrobotar för formprutningsmaskiner. Idag är Sepro-Group en av världens största oberoende tillverkare och man erbjuder ett bredare robotprogram än någon annan leverantör inom plastindustrin. Tre-, fem, och 6-axliga servorobotar, specialrobotar och hela automationssystem styrs av Visual Control-plattformen som är framtagen av Sepro, speciellt för formsprutning.

Den unika Visualstyrningen är en nyckelkomponent i det som Sepro kallar “open integration”- en kollaborativ approach för anslutning och interaktion som kan skräddarsys till kundens behov av periferiutrustning. Sepro´s ledord för detta är “Experience Full Control.”